118317606 10224534066204482 8341095631793764636 O

Bliv hvalpevært

I øjeblikket søger vi aktivt 1 eller 2 nye hvalpeværter gerne i Midt- eller Østjylland.

 


Vores hvalpeværter er familier, der frivilligt passer hunden det første års tid, og de udgør fundamentet i vores arbejde med at træne service- og socialhunde.

Vi kan hele tiden bruge nye familier, der har lyst til at være hvalpeværter, men det kræver grundige overvejelser og realistiske forventninger, inden man søger.

Vi søger personer/familier som:

 • Har interesse (og gerne erfaring) i at træne med hvalpe
 • Er alsidige
  Opgaverne omkring servicehundehvalpen er mange. Den skal socialiseres dvs. introduceres til mange typer mennesker og hunde, møde øvrige dyr, færdes i forskellige former for transportmidler, se/høre husholdningsapparater, gå på trapper og forskelligt underlag osv. Desuden skal hvalpen opdrages og lydighedstrænes samt naturligvis fodres og luftes som enhver anden hundehvalp.
 • Er omstillingsparate
  Når hvalpen er formet til en dejlig unghund, skal den overgå til specialtræning hos STH. Herefter skal den ud i et ønskejob, som de fleste hunde kun kan drømme om. Den får et herligt hundeliv og bliver til stor glæde og gavn for dens fremtidige bruger.
 • Har tid og overskud
  Selvom interessen er stor og hjertet er på rette sted, skal der også være plads i kalenderen. Det er STH’s instruktører, der vurderer om en ansøger har tid og ressourcer til at blive hvalpevært. Som hovedregel vil man ikke komme i betragtning, hvis begge forældre i familien har fuldtids udearbejde, hvis familien har børn under skolealderen, eller hvis familien har flere hunde selv, eller en hund under 1,5-2 år.

Hvalpeværtens opgaver:

 • Miljøtræning:
  Hvalpeværtens vigtigste opgave er miljøtræning. Hvalpen skal præsenteres for forskellige slags mennesker, hunde og andre dyr, transportmidler, husholdningsapparater, lyde af forskellig slags mv.
 • Opdragelse:
  STH’s hunde skal være ”velopdragne”. De må ikke tigge, springe op ad gæster, ligge i møbler og senge eller være udfarende overfor mennesker eller hunde. STH’s hvalpeværter bruger motivationsbaserede træningsmetoder dvs. i videst muligt omfang ignorerer uønsket adfærd og belønner ønsket adfærd.
 • Hvalpetræning:
  For at hvalpen kommer godt fra start træningsmæssigt, deltager hvalp og hvalpevært på hvalpemotivationskursus på ugentlig basis. Det foregår på lokale hundetræningspladser. Her lærer hvalpen at omgås andre hunde, og hvalpeværten får inspiration til øvelser, som kan trænes hjemme. Desuden arrangerer STH samlinger for deres hvalpe og værter ca. hver 3-4. måned.
 • Håndtering:
  STH’s hunde skal være trygge ved, og fortrolige med at blive berørt overalt på kroppen, blive børstet, få renset ører, få børstet tænder og få klippet negle. Hvalpeværterne øver dette helt fra start i små etaper, når hvalpen er træt og rolig.
  Opgaven som hvalpevært er ulønnet, men STH betaler for udgifter til foder, dyrlæge, træning samt kørsel til arrangementer, som vi har aftalt med værterne, at de deltager i.

Vi kan tilbyde:

 • En spændende og udfordrende opgave
  At arbejde med hvalpe er fantastisk givende og lærerigt, men det kræver også tålmodighed og en positiv indstilling at vejlede hvalpen, specielt de første måneder.
 • Grundig introduktion
  Alle hvalpeværter tilknyttes en instruktør fra STH, som introducerer dem til opgaven.
 • Løbende opfølgning
  Der arrangeres træningssamlinger for STHs hvalpeværter med jævne mellemrum, herudover er vi i løbende telefonisk kontakt efter behov.
 • Dækning af udgifter
  Hvervet er ulønnet, men udgifter til foder, dyrlæge og relevant træning afholdes af STH, ligesom hvalpene er ansvarsforsikret via STH.
 • Medvirken til Graduation det år, hvor ’ens’ hvalp officielt overrækkes til sin bruger.

Vil du hjælpe os med at hjælpe andre, og har du flair for træning med hunde?

Så udfyld dette skema (du skal muligvis trykke på 'Aktiver redigering' i den gule bjælke for at kunne udfylde skemaet), og send det retur til: info@sth-servicehunde.dk

Giv venligst mailen overskriften ”Hvalpevært”.

Vær opmærksom på, at der kan gå op til halvt år fra en hvalpevært er godkendt, og til der er indkøbt en egnet hundehvalp.

 

IMG 2074

Bliv medlem

Bliv medlem af STH og støt vores arbejde med at træne servicehunde

Læs mere ›