118317606 10224534066204482 8341095631793764636 O

Vil du være hvalpevært?


Har du nogensinde drømt om at gøre en kæmpe forskel i andres liv, mens du har det sjovt og lærerigt derhjemme?

Om STH

STH er en non-profit forening, der har til formål at hjælpe personer med fysisk funktionsnedsættelse, ved at bevilge specialtrænede servicehunde og bistå brugeren med vedvarende støtte og vejledning for at sikre et værdifuldt samarbejde, til gavn for både bruger og hund.

Foreningens succes skyldes blandt andet den frivillige bestyrelse samt en række uundværlige frivillige værtsfamilier, der lægger hjem og hjerte til en hvalp for at give den kommende servicehund et godt fundament til dens fremtidige karriere.

En servicehund starter sin uddannelse, når den som 8-10 uger gammel hvalp kommer hjem til en af vores frivillige hvalpeværtsfamilier. Når den er cirka 8-10 mdr. gammel, går den videre til specialtræning hos vores hundetrænere og instruktører. Se en STH servicehund bliver til.

Vi oplever en stigende efterspørgsel efter servicehunde, og vi har derfor brug for flere frivillige hvalpeværter, som har tid og lyst til at lægge hjem til en hvalp i 6-8 måneder.

 Om dig/jer:

  • Har interesse (og gerne erfaring) i at træne med hvalpe
  • Har tid og overskud i hverdagen til en lille ny STH hvalp
  • Er over 21 år
  • Har bolig med have eller adgang til grønne arealer tæt ved hjemmet (uden stejle trapper)
  • Kan kommunikere på dansk (også via digitale platforme som mail, Facebook, Teams)
  • Hvis der er hund i hjemmet, vil STHs instruktører anmode om at få lov at hilse på ansøgerens hund, så der kan laves en vurdering af, om hunden er omgængelig og har en adfærd, der er hensigtsmæssig i forhold til at der også kan være en servicehundehvalp i huset på samme tid

 

Her ses STHS mangeårige hvalpevært Lisbeth med to glade STH hvalpe

Servicehundeaspiranten Ludvig

Servicehundeaspiranterne Inger og Mc-Kinney

 

 

Hvalpeværtens opgaver

Miljøtræning
Hvalpeværtens vigtigste opgave er miljøtræning. Hvalpen skal præsenteres for forskellige slags mennesker, hunde og andre dyr, transportmidler, husholdningsapparater, lyde af forskellig slags mv.

Opdragelse
STHs hunde skal være velopdragne. De må ikke tigge, springe op ad gæster, ligge i møbler og senge eller være udfarende over for mennesker eller hunde. De skal kunne være alene hjemme, være rolige i sin kurv og kan være alene i bilen. STHs hvalpeværter bruger motivationsbaserede træningsmetoder, der i videst muligt omfang ignorerer uønsket adfærd og belønner ønsket adfærd.

Hvalpetræning
For at hvalpen kommer godt fra start træningsmæssigt, deltager hvalp og hvalpevært på STH hvalpe kursus på hver anden uge eller efter aftale. Her lærer hvalpen at omgås andre hunde og mennesker, at kunne samarbejde, når der er forstyrrelser i omgivelserne, og hvalpeværten får inspiration til øvelser, som kan trænes hjemme.
Vi afholder også møder online på Teams ca. 1 gang om måneden, og derudover arrangerer STH samlinger for hvalpe og hvalpeværter flere gange om året.

Håndtering
STHs hunde skal være trygge ved og fortrolige med at blive berørt overalt på kroppen, blive børstet, få renset ører, få børstet tænder og få klippet kløer. Hvalpeværterne øver dette helt fra start - i små etaper, og når hvalpen er træt og rolig. De skal også tilvænnes halsbånd, sele, snor og ID-vest.

 

Hvalpevært Søren Pedersen træner med servicehundeaspirant Ludvig

Hvalpevært Søren Sølling og servicehundeaspirant Inger

Hvalpevært Anne Pedersen og servicehundeaspirant Rover


STH tilbyder

  • En spændende og udfordrende opgave: At arbejde med hvalpe er fantastisk givende og lærerigt, men det kræver også tålmodighed og en positiv indstilling at vejlede hvalpen, specielt de første måneder.

  • Grundig introduktion: Alle hvalpeværter tilknyttes en instruktør fra STH, som introducerer dem til opgaven.

  • Løbende opfølgning: Der arrangeres træningssamlinger for STHs hvalpeværter med jævne mellemrum, herudover er vi i løbende telefonisk kontakt efter behov.

  • Dækning af udgifter: Opgaven som hvalpevært er ulønnet, men STH betaler for udgifter til foder, dyrlæge og relevant træning, ligesom hvalpene har den lovpligtige ansvarsforsikring gennem STH. Relevant kørsel kan godtgøres efter aftale.

  • Startpakke: Halsbånd, line, madskål, foder, godbidder, legetøj og tæppe mv. Socialt fællesskab: Invitation til spændende arrangementer og et stærkt fællesskab af hvalpeværter. 

  • Graduation: Medvirken til Graduation fest, når ”hvalpeværtens” hvalp officielt overrækkes til sin bruger.

  • Elektronisk nyhedsbrev og adgang til STHs Hundeintra med information og råd.

  • Medlemskab af lukket fællesskab på Facebook for andre aktive hvalpeværter.

dan søger du

Udfyld ansøgningsskemaet (du skal muligvis trykke på Aktivér redigering øverst i det gule felt) og indsend det hurtigst muligt til mail@sth-servicehunde.dk. Giv venligst mailen overskriften ”Hvalpevært”.

Vær opmærksom på, at der kan gå op til halvt år fra en hvalpevært er godkendt, og til der er indkøbt en egnet hundehvalp.

 

 

 

 

 

 

 

IMG 2074

Bliv medlem

Bliv medlem af STH og støt vores arbejde med at træne servicehunde

Læs mere ›
Billede af Frankie med bamse

Støt STH

Støt os med kr. 200 ,- om året på mobilepay 15758 - eller se de mange andre muligheder for at give et bidrag

Læs mere ›