Billede af Sorte Hunde

Sådan søger du om en hund

STH træner hunde til børn og voksne med fysisk funktionsnedsættelse. For at komme i betragtning til en service- eller socialhund, skal ansøgeren altså have et bevægelseshandicap.

Mennesker med fysisk funktionsnedsættelse, bosat i Danmark, kan søge om en service- eller social hund hos STH.

Fysisk funktionsnedsættelse kan eksempelvis være; delvis lammelse, sklerose, polio, muskelsvind, cerebral parese, spasticitet eller amputation af lemmer.

Børn og unge over 10 år, og under 18 år, henvises til at søge om socialhund. 

Ansøgningsproces

Der åbnes igen for ansøgninger fra 1. august 2024.

Behandling af ansøgning

STH behandler din ansøgning indenfor ca. 3 måneder efter ansøgningsfristen. Vi vender tilbage, hvis vi har brug for mere information, eller har spørgsmål. Efter vurdering af den skriftlige ansøgning sender vi enten et afslag, eller inviterer til et uddybende interview eller sender et afslag, hvis vi ikke mener at vi kan hjælpe dig. Vi forbeholder os ret til at afvise en ansøgning uden yderligere begrundelse.

Personligt interview

Hvis vi vurderer, at der er grundlag for at få uddybet behov og interesse, vil vi aftale et personligt interview. Før interviewet finder sted vil vi bede dig om at ansøge din kommune om servicehund som hjælpemiddel efter §112. Et interview er ikke en garanti for godkendelse, men et skridt i processen.

Evaluering

STHs ansøgningsudvalg foretager en evaluering om din ansøgning kan accepteres, og du vil blive optaget i vores pulje af godkendte ansøgere. Herefter kan der gå op til 2 år, før det rigtige match mellem hund og ansøger kan finde sted. I nogle tilfælde kan det dog gå hurtigere.

Team træning efter godkendelse

STH vil dernæst lære dig og dine behov bedre at kende, og begynde at se efter det rigtige servicehunde-match. I denne proces kan vi invitere dig til at træne med nogle forskellige servicehunde, og en decideret træningsplan bliver lagt i samarbejde med instruktørteamet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STH kan desværre ikke hjælpe alle - dels har vi begrænsede midler til indkøb og træning, og dels er en servicehund ikke en hyldevare, og nogle ansøgere kan have behov, der kræver en helt særlig hund.

 

 

Vi kan IKKE hjælpe:

Vi modtager mange henvendelser fra familier med børn, der har diagnoser inden for autismespektret, børn med ADHD, angst og andre lignende diagnoser. Vi træner og udplacerer ikke hunde til mennesker med psykiske diagnoser. Personer med PTSD og lignende diagnoser kan vi desværre heller ikke hjælpe eller rådgive.

Vi har heller ikke mulighed for at rådgive i forhold til indkøb og valg af private hunde, og vi hjælper ikke med træning eller certificering af egen hund.

Vi har derudover en række kriterier, der også udelukker, at man kan få en servicehund gennem STH. 
- Hvis du eller dine nærmeste lider af allergi overfor hund
- Hvis du ikke har en fysisk funktions nedsættelse
- Hvis der i forvejen er en ung, større hund i husstanden.

 

Læs vores politik om forskelsbehandling her

 

 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål om medlemskab, ansøgningsproces eller vil vide mere om, hvordan du kan støtte os.

Læs mere ›
STH Hvalpeveste

Vil du være hvalpevært?

Har I tid og overskud til at træne, passe og pleje en hvalp i 6 - 8 måneder, så læs mere om vores frivillige hvalpevært rolle.

Læs mere ›
Hunde I Specialtræning

Lov om forskelsbehandling

Vi følger reglerne på området. Læs vores politik her

Læs mere ›