Billede af Sorte Hunde

Kan jeg få en servicehund?

At have en service- eller socialhund er en livsstil. Derfor råder vi til, at du gør dig grundige overvejelser, inden du søger.
Bemærk: Vi træner kun hunde til mennesker med en fysisk funktionsnedsættelse

 

At få en hund ind i sit liv kræver grundige overvejelser, også når det gælder en servicehund. Du skal være klar til en mangeårig forpligtigelse og en ændring af hverdagen, som den måske ser ud nu. 

Vi råder til at du overvejer følgende grundigt:

 

Motivation:

Du skal VILLE det at have hund. Det er en livsstil at have servicehund. Hunden skal have daglig motion og aktiveres, i både regn og blæst. Du skal sørge for dens sundhed og velvære, pelspleje, og daglig eftersyn af tænder, ører og negle. Det skal du enten selv kunne klare, eller have mulighed for at få hjælp til.

Økonomi:

Det er ikke billigt at holde hund. Selvom STH hjælper med rabatordninger til dyrefoder, skal du som minimum kunne afse 8000 kr. om året, eller knap 700 kr. om måneden til foder, vaccinationer, loppe- og flåtmidler, ekstra rengøring, forsikring, dyrlæge og uforudsete udgifter.

Netværk:

Har du et netværk, der kan træde til og passe hunden, hvis du skulle blive syg, eller skal på ferie.

 

 

Vi har derudover en række kriterier, der udelukker, at man kan få en servicehund gennem STH. 
- Hvis du eller dine nærmeste lider af allergi overfor hund
- Hvis du ikke har en fysisk funktions nedsættelse
- Hvis der i forvejen er en ung, større hund i husstanden.

 

 

 

 

Sådan søger du om en hund

Vi udplacerer hunde til mennesker med et fysisk bevægelseshandicap. Vores hunde er ikke til salg, men man kan ansøge om en service- eller socialhund.

 

 

 

Fælles Instruktører

STH's instruktører

Vores servicehunde bliver trænet af erfarne servicehundeinstruktører, som har stor viden og ekspertise i at træne hunde til mennesker med bevægelseshandicap.

Læs mere ›
Billede af servicehunde på række

Vores servicehunde

Læs mere om alt det vores hunde kan

Læs mere ›