Bonus Fotos (1)

Vores servicehunde


En servicehund kan udføre en lang række hjælpefunktioner, så som at åbne skuffer og skabe, trække strømper eller jakke af, trykke på lyskontakter, samle tabte genstande op fra gulvet, hente forskellige ting, gø på kommando ved behov for assistance m.v.


Men udover de praktiske ting, er der andre, og måske mindre synlige fordele. En servicehund giver stor glæde og tryghed i hverdagen, og kan være med til at få mere fysisk aktivitet, frisk luft og socialt samvær ind i dagligdagen. Den kan være den lille isbryder, der gør, at mødet med omverdenen bliver nemmere, og som gør det mere naturligt at falde i snak med andre mennesker.

En servicehund kan give øget ansvarsfølelse, da den skal luftes, passes og plejes. Den kan være med til at styrke følelsen af at være selvhjulpen, og ikke altid skulle bede andre mennesker om hjælp.

STH specialtræner servicehunde til at hjælpe mennesker, der på grund af sygdom eller ulykke har et, eller flere, fysiske handicap. Det kan eksempelvis være delvise lammelser, sklerose, polio, cerebral parese, muskelsvind, eller amputation af lemmer.

I STH bruger vi hunde af retrieverracen, primært labrador og golden retriever. Det har vi valgt på grund af racens sociale væsen, særlige jagtegenskaber og fine samarbejdsvilje.

Efter serviceloven §112, om støtte til hjælpemidler, kan kommunen, i nogle tilfælde godkende en servicehund som hjælpemiddel. Vær opmærksom på, at kommuner ikke godkender ansøgninger med tilbagevirkende kraft. Derfor skal du også søge din kommune, når du søger om en servicehund hos os.

STH stiller hunden gratis til rådighed for brugeren i hele hundens levetid. Det kan vi kun takket være støtte fra fonde, virksomheder, private donationer samt kommunale bevillinger.

Brugeren betaler et engangsbeløb på 2.500,- kr. pr. udplaceret hund, som dækker et livstidsmedlemskab af STH.

 

Billede af hund der ligger på bænk

Om STH

Information om instruktører, bestyrelse, aktive teams og kontaktoplysninger

Læs mere ›
Billede af servicehund

Kan jeg få en servicehund?

Vi udplacerer kun servicehunde til mennesker med fysisk funktionsnedsættelse. Det sker gennem en ansøgelsesproces, der sikrer det bedste match mellem hund og bruger

LÆS MERE ›
STH Hvalpeveste

Vil du være hvalpevært?

Har I tid og overskud til at træne, passe og pleje en hvalp i 6 - 8 måneder, så læs mere om vores frivillige hvalpevært rolle.

Læs mere ›