Billede af Sorte Hunde

Hvem kan søge om en hund?

STH træner hunde til børn og voksne med fysisk funktionsnedsættelse. For at komme i betragtning til en service- eller socialhund, skal ansøgeren altså have et bevægelseshandicap.

Mennesker med fysisk funktionsnedsættelse, bosat i Danmark, kan søge om en service- eller social hund hos STH. Fysisk funktionsnedsættelse kan eksempelvis være delvis lammelse, sclerose, polio, muskelsvind, cerebral parese, spasticitet eller amputation af lemmer.

Børn og unge over 10 år, og under 18 år, henvises til at søge om socialhund. 

Ansøgningsproces:

Før du søger, er der en række overvejelser du skal gøre dig:

Motivation:

Du skal VILLE det at have hund. Det er en livsstil at have servicehund. Hunden skal have daglig motion og aktiveres, i både regn og blæst. Du skal sørge for dens sundhed og velvære, pelspleje, og daglig eftersyn af tænder, ører og negle. Det skal du enten selv kunne klare, eller have mulighed for at få hjælp til.

Økonomi:

Det er ikke billigt at holde hund. Selvom STH hjælper med rabatordninger til dyrefoder, skal du som minimum kunne afse 8000 kr. om året, eller knap 700 kr. om måneden til foder, vaccinationer, loppe- og flåtmidler, ekstra rengøring, forsikring, dyrlæge og uforudsete udgifter.

Netværk:

Har du et netværk, der kan træde til og passe hunden, hvis du skulle blive syg, eller skal på ferie.

 

Ansøgning:

Der kan ikke ansøges om en hund via telefon eller online, kun via mail.

  1. Rekvisition af ansøgningsskema ved at sende en mail til info@sth-servicehunde.dk og oplyse ansøgerens navn, adresse, alder.
  2. Udfyld og returner ansøgningsskemaet via STHs sikker og krypteret mail platform.
  3. STH behandler din ansøgning indenfor ca 3 måneder. Vi vender tilbage, hvis vi har brug for mere information eller har spørgsmål. Efter vurdering af den skriftlige ansøgning sender vi enten et afslag eller inviterer til et uddybende interview. Vi forbeholder os ret til at afvise en ansøgning uden yderligere begrundelse.
  4. Personligt interview. Såfremt vi vurderer, at der er grundlag for at få uddybet behov og interesse, vil vi aftale et personligt interview indenfor ca 3 måneder. Før interviewet finder sted vil vi bede dig om at ansøge din kommune om servicehund som hjælpemiddel efter §112. Et interview er ikke en garanti for godkendelse, men et skridt i processen. 
  5. Evaluering. STH ansøgningsudvalg foretager en evaluering om din ansøgning kan accepteres, og du vil blive optaget i vores 'bank' af godkendte ansøgere. Herefter kan der gå op til 2 år før det rigtige match mellem hund og ansøger kan finde sted. I nogle tilfælde kan det dog gå hurtigere.
  6.  Team træning. STH vil dernæst lære dig og dine behov bedre at kende, og begynde at se efter det rigtige hundematch. I denne proces kan vi invitere dig til at træne  med nogle forskellige servicehunde, og en decideret træningsplan bliver lagt. 

STH kan desværre ikke hjælpe alle - dels har vi begrænsede midler til indkøb og træning, og dels er en servicehund ikke en hyldevare, og nogle ansøgere kan have behov, der kræver en helt særlig hund.

Vi kan IKKE hjælpe:

Vi modtager mange henvendelser fra familier med børn, der har diagnoser inden for autismespektret, børn med ADHD, angst og andre lignende diagnoser. Vi træner og udplacerer ikke hunde til mennesker med psykiske diagnoser. Personer med PTSD og lignende diagnoser kan vi desværre heller ikke hjælpe eller rådgive.

Vi har heller ikke mulighed for at rådgive i forhold til indkøb og valg af private hunde, og vi hjælper ikke med træning eller certificering af egen hund.

Vi har derudover en række kriterier, der også udelukker, at man kan få en servicehund gennem STH. 
- Hvis du eller dine nærmeste lider af allergi overfor hund
- Hvis du ikke har en fysisk funktions nedsættelse
- Hvis der i forvejen er en ung, større hund i husstanden.

 

 

Rocky og Ulrik

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål om medlemskab, ansøgningsproces eller vil vide mere om, hvordan du kan støtte os.

Læs mere ›
Billede af servicehunde på række

Vores servicehunde

Læs mere om alt det vores hunde kan

Læs mere ›