Nyt digitalt ID-kort fra Assistance Dogs International skal gøre det mere sikkert at identificere godkendte service- og førerhunde.


STH - Servicehunde til Handicappede er et akkrediteret medlem af Assistance Dogs International, og har derfor udstede digitale ADI ID-kort til alle STH brugere, hvalpeværter, trænere og instruktører, så de nu kan fremvise et internationalt anerkendt ID-kort på en app på deres telefon når relevant.

 

 

STH servicehunde-teams har aflagt og bestået en såkaldt ADI offentlighedstest, hvor servicehundeteamet viser, at de har trænet sikker færden i det offentlige rum. Servicehundene er særligt trænede til at holde sig til deres bruger, hjælpe dem med praktiske ting og gå pænt under brugerens kontrol. Servicehundebrugerne er ligeledes trænet i at tænke i både egne og omgivelsernes sikkerhed, være forudseende og håndtere servicehunden på en sikker, tryg og venlig måde.

Alle STH servicehunde er udstyrede med STHs blå ID-vest og alle STH servicehundeaspiranter bærer en gul vest med ID mærke fra STH.

 

 

Lisa Klint, administrationschef i STH oplyser: ”Servicehunde og førerhunde er et hjælpemiddel og må i følgeskab med deres bruger få adgang til offentlige steder, hvis stedet tillader det. Fødevarestyrelsen slår fast, at servicehunde har adgang til butikker og restauranter uden at stedet risikerer en sur smiley. Ifølge loven om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap er det ulovligt at diskriminere eller forskelsbehandle mennesker med handicap. Vi håber derfor med dette nye digitale ID-kort, at butikker, restauranter m.m. nemmere kan se, at her er tale om et akkrediteret servicehunde-team, og at servicehunden er et godkendt hjælpemiddel.”

Det digitale ID-kort er også en respons på øgede krav fra blandt andet luftfartsselskaber, der forventer, at teamet (bruger og servicehund) har bestået en offentlighedstest, og at hunden er trænet gennem et ADI akkrediteret program.

På verdensplan er der mere end 36.000 servicehundeteams i 40 lande fra Assistance Dogs International og International Guide Dog Federation.

Læs mere om adgang og rettigheder her.

Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap.

IMG 2074

Bliv medlem

Bliv medlem af STH og støt vores arbejde med at træne servicehunde

Læs mere ›
Billede af Frankie med bamse

Støt STH

Støt os med kr. 200 ,- om året på mobilepay 15758 - eller se de mange andre muligheder for at give et bidrag

Læs mere ›
Gaver

Giv et gavebevis

Svært at finde den rigtige gave? Giv et gavebevis til STH- Servicehunde til Handicappede. Så hjælper du os med at hjælpe andre

Læs mere ›