Ny servicehundeinstruktør-elev

Vi er meget glade for at vi i STH nu har en ny instruktørelev. 

Anette Bach Vinter, som til daglig er STH hundetræner og hvalpeværtskoordinator (Øst), er påbegyndt uddannelsen hos STH som servicehundeinstruktør.

Over de næste par år vil Anette deltage i aktiviteter, kurser og uddannelse rettet mod at blive STH servicehundeinstruktør.

 

Det er en lang og krævende proces at lære specialtræning af servicehunde, og faktisk er indlæringen af de praktiske hjælpefunktioner, kun en del af uddannelsen. Som servicehundeinstruktør er det lige så vigtigt, at man har et stort kendskab til diverse sygdomme, skader og fysiske handicaps; hvordan de kommer til udtryk, hvilke begrænsninger og muligheder personen evt. kan have, samt hvilke evner, færdigheder og evt. hjælpemidler man kan trække på. Instruktøren skal naturligvis også have stor viden om servicehundens adfærd og behov, og kunne formidle den viden videre.
En anden central del af uddannelsen handler om matchningen imellem servicehund og bruger. Man skal have stor indsigt i de forhold, der gør sig gældende for at kunne lave det rigtige match, og man skal kunne overføre servicehundens indlærte færdigheder samt tilpasse disse til brugerens behov. Servicehundeinstruktøren skal også have omfattende erfaring med ”problemløsning” i alle aspekter af servicehundens træning og kommende samarbejde med brugeren samt have indsigt i at videreudvikle på hjælpefunktioner i samarbejde med brugeren.
Så er der desuden alle de andre aspekter af servicehundearbejdet som spænder bredt fra fundraising og førstehjælp til test, dokumentation og kontakten til vores internationale samarbejdspartnere i ADI.

STH instruktør- og trænerteam består nu af Lise Lotte, Anita, Betina, Anette, Malene og Helle.

 

 

Billede af Frankie med bamse

Støt STH

Støt os med kr. 200 ,- om året på mobilepay 15758 - eller se de mange andre muligheder for at give et bidrag

Læs mere ›
Billede fra Dog a Thon 2019

Bliv aktiv i STH

Der er mange muligheder for at blive frivillig i STH - og vi kan bruge alle gode kræfter

Læs mere ›